Ahoj, tady reKáva!
Děkujeme Ti, že Tě zaujala reKáva a problematika kávové sedliny!
PROČ TU JSME?
Češi ročně zkonzumují v průměru 2,2 kg kávy na osobu,
což je zhruba 3,5 kg kávové sedliny.
Většina z ní skončí ve směsném odpadu,
ačkoli by mohla být mnohem lépe využita...
Pracujeme na tom, aby se to změnilo! Seznamte se, jsme reKáva...
O PROJEKTU
ReKáva se stará o lokální recyklaci kávové sedliny
a hledá pro ni další využití.
Naší misí je zachránit tuny kávové sedliny, které zbytečně končí ve směsném odpadu, odkud míří do spaloven.
Vracíme kávovou sedlinu zpět odkud pochází, do půdy.
#kavoutonekonci #kavoutozacina



DOMA
Speciální kategorií je pěstování hlívy ústřičné doma. Jako pěstitel si můžete dojít (nejen) do partnerských kaváren, kde vám rádi kávovou sedlinu pro pěstování doma dají.

KOMUNITNÍ ZAHRADY

3.
Část kávové sedliny využíváme na pěstování hlívy ústřičné, zbytek pak dovážíme do partnerských komunitních zahrad, kde se kompostuje.
2.
JAK TO CELÉ FUNGUJE?

1.

KAVÁRNA
Vyprodukovanou sedlinu v kavárně barista vhodí do našeho chytrého koše, který hlídá veškeré důležité
Kávovou sedlinu z chytrých košů pravidelně svážíme na cargokolech k nám do reKávy.
údaje o kvalitě vhozené sedliny. Díky tomu víme, kdy si pro sedlinu dojet tak, aby byla stále čerstvá a kvalitní.